woensdag 13 augustus 2014

Woensdag 13 augustus : in en rond Arromanches

[SC] Vandaag geen fietstocht naar een verder doel, maar een dag in en rond Arromanches. Na een crêpe als ontbijt werken we wat aan ons blog en bezoeken dan het Musée du Débarquement, waar we een interessante uitleg krijgen over de kunstmatige haven (Mulberry) die na D-Day in Arromanches is gebouwd. 

Vervolgens besluiten we om toch nog eens de fiets te pakken, en gaan we 12 km op en neer naar Courseulles sur Mer, naar het Juno Centre, het Canadese D-Day museum. Het museum blijkt heel breed van opzet, en ook veel informatie te bevatten over Canada, een van de lievelingslanden van Pablo. 

Bij terugkomst in Arromanches nemen we een borrel en besluiten dan, na een grondige inspectie van de opties, om te gaan eten in het restaurant de la Marine: we worden enorm verwend met oesters/gepocheerd ei met zalm, kabeljauw/kip, chocola fondant/riz au lait. De calvados op het einde is inmiddels een traditie. 

Hiermee besluiten we de vakantie. Morgen gaan we eerst met de trein naar Parijs, en vandaar gaat Pablo met het vliegtuig naar Madrid, en ik met de Thalys terug naar Brussel. 

Het was een geweldige vakantie, die wat mij betreft met stip in de top twee van vakanties-met-Pablo komt (de Californische vakantie scoort ook nog steeds heel hoog). De combinatie van fietsen, dingen zien (landschappen, sites, musea), heerlijk eten/drinken, en mensen ontmoeten, is perfect. Bovenal is Pablo een heel gezellige reisgenoot, waarmee het echt fantastisch is om op vakantie te gaan. Ik hoop volgend jaar weer!  








Geen opmerkingen:

Een reactie posten